Povijest zgrade

O klubu

Arhitektonska baština

Arhitektonska baština lokacije koja je u prošlom stoljeću bila središte kulturno-umjetničkih društava zagrebačkih željezničara te povijesni resursi postojećeg zdanja poslužili su kao ishodište nove adaptirane strukture. Jedinstveni atributi prostora potaknuli su implementaciju adaptive reuse prakse čuvajući na taj način memoriju i okoliš. Ispreplitanjem bogatog nematerijalnog naslijeđa i suvremene tehnologije stvorena je autentična atmosfera i duh mjesta čije ime odaje priznanje ljepoti putovanja.

Povijest prostora

Povijest prostora je vezana uz vagone kojima je osnovna namjena da putuju, da brišu udaljenosti među krajnjim destinacijama. Recentnija namjena prostora govori da su se u njemu servisirali odnosno čistili upravo putnički vagoni – strojevi koji su ljudima omogućili nova mjesta, nove spoznaje, nove ljude, nova iskustva. U ranijoj povijesti zgrada je dio kompleksa u kojem su djelovala kulturna i sportska društva, mjesto ima tradiciju okupljanja i druženja, stvaranja i konzumiranja umjetnosti.

Glazba i umjetnost

Glazba i umjetnost su metaforička prijevozna sredstva u neke nove, zanimljivije, drugačije krajeve u koje ne možemo fizički doći. Kao i željeznica, oni brišu prostorne i vremenske udaljenosti, vode nas u druge gradove i države, u druga desetljeća, u prošlost i budućnost, povezuju s drugim ljudima. Stvaranje je naše osobno putovanje u nepoznato i novo. Druženje je kao kratka večernja vožnja kroz grad kojom mičemo misli nakupljene kroz dan. Svaka od djelatnosti centra je oblik imaginarnog putovanja.

Kulturni utjecaj

Trnjanska 5 kao dio Strojarnice imala je izrazito jako kulturnosportsko društvo, začetnik društva koja su aktivna i danas (KUD Željezničar i PD Željezničar). Novi centar svojevrsni je nastavak tog društva na istoj lokaciji u novom stoljeću. Ne bavi se putničkim sredstvima, već aktivnostima koje vode na imaginarna putovanja.

LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUER ADIPISCING ELIT, SED DIAM NONUMMY NIBH EUISM TINCIDUNT UT LAOREET DOLORE MAGNA ALIQUAM ERAT VOLUTPA UT WISI EST QUIS

Lorem Ipsum Dolor Sit Amet

Ut wisi enim ad minim

LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUER ADIPISCING ELIT, SED DIAM NONUMMY NIBH EUISM TINCIDUNT UT LAOREET DOLORE MAGNA ALIQUAM ERAT VOLUTPA UT WISI EST QUIS

Lorem Ipsum Dolor Sit Amet

Ut wisi enim ad minim

Medium Length Headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam
nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud.


Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie
consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et
accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit
augue duis dolore te feugait nulla facilisi.


Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetuer adipiscing elit, sed diam
nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation
ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing.

Novosti