nemanja – promocija albuma Voodoo Beat

Share

Short info

Jedan od najuzbudljivijih domaćih bendova predstavlja novi album

21. 9. 2023.

Nakon što su novim albumom “Voodoo Beat” zatvorili svoju “Ezoteričnu trilogiju”, pulsko-zagrebački global beat bend nemanja će nakon dvije godine napokon izaći pred zagrebačku publiku i predstaviti svoj novi album ali i cijelu trilogiju!

nemanja je projekt iza kojeg stoji autor i glazbenik Luka Šipetić koji se široj javnosti prvi puta predstavio svojim eponimnim debi albumom Tarot Funk iz 2019. Spoj plesnog istočnjačkog i anatolijskog funka okupan mističnim simbolima tarota zaintrigirao je publiku, ali i kritiku, te je ubrzo lansiran bend koji brzo zaokupio pozornost regionalne scene dok je album poharao regionalne ali i europske glazbene ljestvice, čime je potvrdio da nemanjin specifični glazbeni stil ne poznaje zemaljske granice.

Intrigantan melting pot raznih world music stilova i konceptualne tematike obavijene misticizmom nastavio se i na drugom albumu Cosmic Disco. Pod utjecajem Tibetanske knjige mrtvih i naizged nespojivih stilova poput cumbie, tajlandskog funka i afro-funka nemanja je nastavio svoj uspješan koncertni pohod i kritički uspijeh. Album je, unatoč koroni, predstavljen od Ljubljane do Skoplja, a bend je u posljednje dvije godine usredotočen na live svirke i eksperimentiranje sa svojim zvukom.

Aktualni album Voodoo Beat daljnjeg razvijanja zvuka: vrući afro-kolumbijski ritmovi, karipski dub i tropska egzotika namijenjena je da uzdrma publiku u klubovima, a reinterpretacija poznatog mita o Orfeju i Euridiki, uz suptilne aluzije na dva kultna filma “Orfej” (Jean Cocteau, 1950.) i “Crni Orfej” (Marcel Camus, 1959.)“ pružaju savršeno gradivo za one koji uživaju u konceptualnim albumima u udobnosti kauča.

“Koncept Voodoo Beat nastavlja se na prethodne albume. Nakon što je Tarot Funk kroz tarot karte i orijentalne melodije slušateljima opisao nemanjinu smrt, a Cosmic Disco nemanjino putovanje kroz bardo vodeći se Tibetanskom knjigom smrti, Voodoo Beat donosi zaključak Ezoterične trilogije u kojem se nemanja pokušava vratiti se iz zemlje mrtvih uz pomoć vudu moći – ljubavi!” otkriva autor albuma Luka Šipetić.

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić – uz ponekog gosta iznenađenja!

event: www.facebook.com/events/1303832130247107

Povezane vijesti