Locco Motion Session w/ 4in3

Share

Short info

Moćni orguljaški trio u novoj epizodi vrhunskog sessiona

21. 3. 2023.

Borko Rupena – bubanj
Joe Kaplowitz — orgulje
Davor Doležal – gitara

Sve je počelo 2011. godine kada je okupljen trio kao ideja nastala nakon kasnonoćnih razgovora gitarista Davora Doležala i bubnjara Borka Rupene kada su čuli za američkog jazz orguljaša Joa Kaplowitza koji je tada doselio u Zagreb. Bilo je sasvim prirodno orguljaški trio nazvati 4in3 jer je zapravo jedna osoba iza orgulja koja svira “dva” instrumenta (bass dionice/linije lijevom rukom i solo dionice desnom rukom).

Ovaj je trio svirao dvije godine odražavajući i njegujući tradiciju orguljaških trija i velikih majstora kao što su Jimmy Smith, Richard “Groove” Holmes, Wes Montgomery, Grant Green, Lonnie Liston Smith, Don Patterson, Larry Young, George Benson, Elvin Jones i Jack McDuff. Ova tradicija i zvuk sežu do 1950-ih, a trio je svirao mnoge pjesme koje su napisali gore spomenuti majstori. Zvuk, energija i stilski pristup već je definiran instrumentacijom, ali opća ideja bila je oživjeti blues, jazz, soul i funk žanr u Zagrebu.

U Petom Kupeu trio će se prisjetiti tog njihovog prvotnog perioda i izvodit će neke od najoriginalnijih komada s organ trio repertoara.

event: www.facebook.com/events/519231643721056

Povezane vijesti