Jacob Bergson aka Taut w/ Dead Underground Future / Tuwa

Share

Short info

Nesvakidašnje audio-vizualno iskustvo uz elektroničku live izvedbu

29. 2. 2024.

Posljednjeg dana veljače, DARK NIGHTS BY DARK KNIGHTS (DNBDK) predstavljaju live modular synth set + live session.

Jacob Bergson -TAUT je alias producenta elektronike s adresom u Berlinu, mnogima poznatijeg kao član kolektiva Jojo Mayer&Nerve ili Grammyjem nagrađivane kanadske autorice Kimbra. Tautovi live setovi nas vode u beskonačan spektar mogućnosti elektroničke live izvedbe pa je i za očekivati plesnu, eksperimentalnu, ambientalnu, bass, dub, noise vibraciju.

Njegovo široko stilističko iskustvo u jazzu, elektroničkoj i pop glazbi te vještine sa sintezom čine ga ne samo savršenim suradnikom za Nerve, već i za širok raspon suvremenih umjetnika uključujući Rubblebucket, Luke Temple of Here We Go Magic, Diiv, Moon Hooch i Janka Nabay.

Dead Underground Future je modular synth drum projekt slovenskog autora Jaka Bergera koji glasi kao jedan od najaktivnijih i najraznovrsnijih slovenskih skladatelja s dugom listom izdanja, kolaboracija i slično. DUFSTYLE je zapravo sasvim jedinstven izraz snažnog autorskog pečata, koji vješto izbjegava zamke žanrovskih formi i očekivanja. Ovom prilikom Jaka donosi svoje modularne
mašine te nas vodi u svijet distopijske budućnosti, uz pratnju i vokalni performans NO!Mozz-a.

Imperativ je ovdje jasan, ne može se previdjeti: DUF znači nemilosrdna i kontinuirana kombinacija udaraca, bez ustupaka, bez prostora za disanje, bez zaustavljanja. Borba je možda izgubljena, ali nije uzaludna. Nije za one sa slabim srcem!

DNBDK Event Featuring:
– Gianluca Pellerito (Milan), live session closing set!
– Claudia Virginia Dimoiu
– Ivan Dugandzic
– Zoran Pars Vujanovic

Cijeli live popratit će vizualno rumunjska umjetnica Claudia Virginia Dimoiu (VJ).

event: www.facebook.com/events/929802071526541

Povezane vijesti