Art Exhibit ‘Echo of Light’

Share

Short info

Izložba Kristijana Gradečkog kao prostor za putovanje kroz subjektivno iskustvo sadašnjeg trenutka

18. 1. 2024.

Kao uvod u novu plesnu godinu, pozivamo vas ovog četvrtka, 18. siječnja na izložbu slika multidisciplinarnog umjetnika Kristijana Gradečkog. Premijerno nakon izložbe u Londonu predstavit će novi ciklus slika pod nazivom “Echo of Light”.

Ova izložba nas poziva na puno više od uživanja u estetici; mami nas da zaronimo u magičnu sintezu boja, oblika i svjetlosti, osvježavajući našu percepciju umjetnosti. Kolekcija slika je stvarana tehnikom akrila na platnu obogaćenim teksturnim pastama, a umjetnik svoje putovanje između svjetova – svjetla i sjene, platna i boje – nastavlja istražujući nove tehnike, te tako u svoje slike ugrađuje i sitne čestice stakla i praha. Igrajući se tako svjetlom, iznova istražuje ideju o našem nastanku i prolaznosti života, te kako ostaviti što svjetlosniji trag našeg postojanja.

Stvaranjem jedinstvene vizualne teksture koje pozivaju promatrača na dodir, dok inovativni svjetlosni okviri oživljavaju svjetlucave čestice s platna i tako vode svakog promatrača u carstvo linija, odsjaja i sjena i transmitiraju ga u novu dimenziju vizualnog užitka, a svačije iskustvo postaje jedinstveno, ovisno o kutu i mjestu gledanja, te brzini kretanja.

“Ovom izložbom predstavljam seriju slika kojom uspostavljam magičnu reljefnu dinamiku koja podsjeća na prolaznost i čudo stvaranja, galaksije u nestajanju i iščezavanju, svjetlo i sjenu, život i smrt, nestajanje i ponovo rađanje. Promatraču se daje prostor za putovanje kroz subjektivno iskustvo sadašnjeg trenutka, gdje igra svjetlosti i tekstura potiče svijest o osobnom kozmičkom/zvjezdanom podrijetlu i poziva na istraživanje Svemira unutar i izvan njega.”

Na izložbi će neke od slika biti premijerno prikazane, a sve će biti moguće i kupiti i tako djelić ove ideje i magije prenijeti u svoj životni prostor.

Glazbeno putovanje tijekom izložbe i nakon nje: DJ Damir Ludvig.

event: www.facebook.com/events/244884048634275

Povezane vijesti